tirsdag den 28. februar 2017

Koldhævede rundstykker med tørt rugbrød


Jeg stod på job og ærgede mig over, at et helt rugbrød var blevet så tørt, at det ikke kunne serveres til nogen... altså med mindre jeg ville have sure kunder, eller måske ligefrem miste dem. så jeg tænkte, det skal komme an på en prøve. Jeg står nemlig for de koldhævede rundstykker... og nøj hvor blev de gode, så selvfølgelig deler jeg gerne opskriften med Jer.

Koldhævede rundstykker:

5 dl iskoldt vand
30 g gær
1 dl olie
3-4 skiver tørt rugbrød + vand
½ spsk. salt
Hvedemel... til dejen er let klistret

Læg det tørre rugbrød i blød i en time og si overskydende vand fra

Opløs gæren i iskoldt vand

Tilsæt de øvrige ingredienser... mel dog lidt af gangen, så dejen ikke ender med at blive for fast

Læg rundstykkerne på en bageplade med bagepapir, ca. en håndfuld dej (skal ikke formes) med god afstand efter de er dyppet i "krymmel" - birkes, sesam, maltmel... eller hvad du lyster

Sæt pladen i køleskabet til næste dag

Dagen efter... tag pladen ud af køleskabet og sæt den oven på ovnen

Indstil ovnen på 100 grader med en bradepande med vand i bunden ca. ½ liter

Når ovnen er varm... lad den lige stå 5 minutter længere, så den er ordentligt varm... sættes rundstykkerne midt i ovnen i 4 minutter

Skru nu ovnen op på 210 grader og bag rundstykkerne i 20 minutter. Tjek lige ind imellem, at der stadig er lidt vand i bradepanden

Hvis du har varmluftovn, er det faktisk bedre, men så skal temperaturen stå på 190 grader