mandag den 28. september 2015

Er det ved at være slut??

Hold nu op som tiden flyver!! Jeg befinder mig desværre igen midt i en blogger-krise, så meget at der nærmest ikke kommer noget nyt på bloggen, bortset fra uge menuen :-/ Jeg savner i den grad inspiration og udfordringer. Måske jeg bare tog munden for fuld, da jeg i sin tid valgte, at starte denne blog sideløbende med Mini-hakkeren??

Faktisk er jeg nået så vidt, at jeg overvejer helt at stoppe Udelukkende rester... eller ialtfald at sætte den på "stand by" for en periode. Kommentarene er efterhånden sparsomme og spørgsmålet er, om jeg overhovedet har mere nyt at komme med, som kan inspirere Jer til menuer med rester??

Menuen i uge 39 - 2015

Mandag: Hakkebøf med et bjerg af bløde løg... men ikke mindst serveret med majs og ærter fra frost. Nøøj... hvor har de været savnet. Tror jeg er kørt lidt træt i kolonihavens egne grønsager :-/ Jeg burde skamme mig...

Tirsdag: Biks. Lavet af udelukkende rester fra de forgående dage

Onsdag: Butterdejs-stang med kylling, porre, squash og kartoffel. Serveret med bagte rødbeder, ærter, majs og rygeost creme

Torsdag: Grillet kotelet med persille-kartofler

Fredag: Langtidsstegt chilimarineret nakkekam med skønne kartoffelskiver og salat

Lørdag: Pandestegte frankfurtere med løgsovs, kogte kartofler og salat fra fredag

Søndag: Brian's luksus-platte :-D

Ugens mest vellykkede må afgjort være menuen fredag. Mere smør-mør steg skal man lede længe efter... nu ved jeg nøjagtig hvordan, julestegen skal kringles :-D


tirsdag den 22. september 2015

Har du husket hyldebærrene??


Ellers vil jeg lige minde dig om, det er ved at være tid... hvis du har lyst til selv at lave hyldebærsaft. Vitterlig en saft du ikke må snyde dig selv for :-D


Udbyttet i år blev ikke mindre end 4 kg ribbede "Onyx ædelsten"... som bare venter på, at blive forvandlet til guf :-D


mandag den 21. september 2015

Menuen i uge 38 - 2015

Nu er det godt nok blevet efterår... og vi er så småt begyndt at sukke efter tungere retter. Men... efterår betyder også, at kollegaerne lægger sig på stribe... 7 9 13 jeg har ikke været ramt endnu, men kan godt fornemme, at arbejdspresset er begyndt at trække tænder ud :-/

Mandag: Wraps... igen igen

Tirsdag: Sammenkogt, kartoffelmos, syltede rødbeder og squash-ziki

Onsdag: Rester fra tirsdag

Torsdag: Paneret flæsk med kogte kartofler, brun sovs og salat

Fredag: Oksecuvette serveret med blandede rodfrugter og rygeost creme

Lørdag: Alt godt på "webberen"

Søndag: Efter at have ribbet 4 kg hyldebær, var det meget tæt på, at menuen igen stod på grill-kylling. Vi tog os dog sammen og fik aflivet en god del rester, så menuen endte på biksemad... hvilket helt sikkert er sundere for både krop og pengepung :-D


torsdag den 17. september 2015

Kødpålæg - så meget bedre end skiveskåret


Indimellem er det nødvendigt at rydde op i alle mine mange billeder... selvom det er svært med mundvandet fossende ud af mundvigene :-D Jeg faldt over billedet med farserede rosenkål - svøbt i bacon på rugbrød.

Vi har ikke rosenkål i kolonihaven... men heldigvis er de så småt begyndt at dukke op i forretningerne igen :-D Sååå mon ikke, de snart kommer på menuen igen??

mandag den 14. september 2015

Menuen i uge 37 - 2015

Mandag: Fik vi gjort et stort indhug i pålæget. Der er ok med rugbrød til aftensmad... bare det ikke sker for tit

Tirsdag: Blended squash-suppe tilsat køleskabets grønsags-gnallinger. Serveret med ostebrød, lavet af halvtørre squashboller... og riiigeligt med røget paprika

Onsdag: Stegt lever med masser af stegte løg

Torsdag: Spaghetti og kødsovs

Fredag: Gratineret pasta af resterne fra torsdag

Lørdag: Porchetta på grillen i kolonihaven

Søndag: Hm!!! Grill-kylling igen


tirsdag den 8. september 2015

Tips: Sådan gør du det tørre rugbrød spiseligt


I går stod menuen egentlig på hjemmelavede frikadelle-burgere, men efter et hurtigt kig i køleskabet stod klart, der var et overdrevet højt indhold af pålægs-rester. Så menuen blev ændret... og vi fik rugbrødder :-D


Dog skulle jeg lige gennem en mesterredning af rugbrødet. Bortset fra at være tørt, fejlede det ikke noget... men hvem gider spise tørt rugbrød, medmindre det er ristet??

Rugbrødsskiverne røg i brødristeren (mikroovnen kan sikkert også bruges) i et par sekunder... de skal ikke ristes, men kun akkurat blive varme, hvorefter de skal køles af. Det skal gøres på højkant... efter få minutter dufter der af nybagt rugbrød. Hæ hæ... godt tricks hvis man vil bilde gæster ind, at man selv har stået og bagt rugbrød :-D... og skiverne er nu samarbejdsvillige.




mandag den 7. september 2015

Menuen uge 36 - 2015

I min jagt på billigt kød, faldt jeg blandt andet over 3 kamstege, hvor normalprisen var 842,-... jeg fik dem til 200,- Viiildt godt tilbud. Kødet ligger nu og hygger sig i fryseren. 1 hel steg til jul, 2 små til hygge, 14 koteletter og en pose til sammenkogt. Gennemsnitlig kostpris pr. portion en lille 10'er :-D

Mandag: Chilimarineret kotelet med ost, bløde løg og kapers. Serveret med... "SURPRICE"... kartoffel-både og salat

Tirsdag: Stod den på Wraps... en rest kylling fra søndag og et bjerg forskellige grønsager, så var aftensmaden reddet

Onsdag: Prikket farsbrød. Serveret med.... hold nu papnæse... hvor har vi fået mange kartoffel-både på det sidste og salat selvfølgelig

Torsdag: Rugbrød med resterne af det prikkede farsbrød

Fredag: Karbonade med kogte kartofler og grønsager

Lørdag: Okse-farsbrød serveret med bagte kartoffel og rødbede skiver... og squash-ziki

Søndag: Go'e gammeldaws frikadeller med brun sovs og kartofler. Serveret med bønner og den sidste slat squash-ziki fra lørdag

Fordelen ved at sidde og nørde i vores uge-menuer er... at det hurtigt går op for mig, når jeg fiser rundt i samme rille. Skal vi ikke bare konstatere, at vi i forgående uge har spist meget fars og bjerge af kartofler. Hm!!


Fuglekvidder - på 3'ede sal


Dagligt laver jeg blandt andet smørrebrød på arbejde. Selvfølgelig betyder det en masse pålægs-ender, som ikke kan bruges... og dog. Hvor utroligt det end lyder, så er fuglekvidder noget der sælger. Og hvad er det så?? Det er en salat, der består af 3 ingredienser... pålægs-rester, løg og mayonnaise (eller creme cremefraiche).

Nu havde jeg så ævlet løs, om den der fuglekvidder herhjemme så længe... at B efterhånden troede, at jeg bare digtede. Men problemet er var, at vi meget sjældent køber pålæg, men bruger aftensmaden. I diverse supermarkeder kan man dog købe pålægs-rester utroligt billigt.


400 g rester for små 15,- Normalt/oftest er det blandet pålæg, men denne gang... udelukkende rullepølse.


Pakken røg i kurven, delt i regulære brugbare skiver, som kom i fryseren til madpakker.


Resten af "fnulleret" blev delt i to... den ene pakke kom også i fryseren, mens resten blev forvandlet til fuglekvidder, hvilket er så nemt, som at klø sig et vist sted :-D

Kom pålægs-resterne... som iøvrigt også kunne være en blanding af skinke, spegepølse, hamburgerryg og rullepølse i en mini-hakker sammen med løg. Kør blandingen så der ikke er store klumper
Tilsæt mayonnaise lidt af gangen, til salaten er sammenhængende... der skal overraskende lidt til
Og vupti... fuglekvidder!! Der skal hverken tilsættes salt eller peber... det er der nok af i selve pålæget.


Server fuglekvidderet på tykke skiver af groft rugbrød og pynt med rigeligt agurk :-D

Note: Syntes du nu, at fuglekvidder virker for træls... kan du lave en salat udelukkende med skinke og kalde den noget så eksotisk som... skinkesalat.


tirsdag den 1. september 2015

Nu sætter høsten for alvor ind

Jeg ved det godt... at jeg har vævet en del i kolonihaven :-D Og jeg er slet ikke færdig. Mange af grønsagerne er deres højeste. F.eks. har vi lige trukket alle løgene op af jorden...


Rødløgene er dem, der har givet bedst. Selvom jeg næsten dagligt bruger løg i madlavningen, skal en stor del af dem råsyltes... og bruges som lækker tilbehør og værtindegaver.


Snow-ball løgene... kridhvide løg, skulle have været taget lidt før. De er desværre begyndt at sprække... så de skal bruges først. Selvfølgelig kan de gemmes, men holdbarheden er ikke så lang, som med de almindelige gule løg. Rigtig gode salat-løg :-D


Og bønnerne... hold nu op... hvor de små fine "buske" spytter bønner ud i rå mængder. Jeg har opgivet og tilstår... vi kan slet ikke følge med. Indtil videre har vi tømt buskene 3 gange, spist en del og foræret nogen væk. De sidste ender i portions-poser i fryseren... de skal bare lige nippes, skylles, blancheres og afkøles. Mon ikke de under alle omstændigheder bliver bedre en købe-bønner??

Persillen... de 5 meter... får samme tur som sidste år, så jeg har persille gennem hele vinteren :-D