torsdag den 17. april 2014

Pandekagerne der undgik døden som madspild


Kønt er det ikke. Den oprindelige opskrift fandt jeg på Saras Madunivers... hun havde lavet de smukkeste irgrønne pandekager, jeg bare slet ikke kunne stå for.

Jeg fulgte ikke Saras opskrift, men brugte hvad jeg havde... men der skal ikke herske tvivl om, "de rigtige" skal afprøves en dag :-D Inden I alle skriger højt af grin, skal jeg pointerer, at det var første gang, jeg har lavet pandekager... så et eller andet sted, kan jeg vist godt være tilfreds :-D

En bunke spinat-pandekager:
10 kugler frossen spinat... optøet og afdryppet for væde
2 æg
2 dl mælk
2 dl hvedemel
½ tsk. salt
2 spsk. olie

Pisk alle ingredienserne god sammen... ja, jeg skulle nok have blended dem sammen?
Og steg dem i en anelse olie eller smør
Det lyder jo skide nemt ikke?? Men det er det bare slet ikke, når man ingen føling har med, hvordan en pandekage-konsistens skal være.
Jeg lagde hårdt ud med en pande på 28cm... men efter to forsøg, indså jeg... det var sgu' ikke så godt.
Med en pande på 20cm... gik det lidt bedre, men tykkelsen på pandekagerne gjorde mig usikker. Var de overhovedet gennembagte??


I et split-sekund overvejede jeg endda min blinis-pande :-D

Da jeg nu var i tvivl om, de var gennembagte... valgte jeg at fylde dem med en rest kødsovs, så de kunne få ekstra tid i ovnen.


De var alt for tykke til, de kunne holde sig selv... så igen kom det spiselige husholdnings-garn i brug... du ved, den med løgringene.

De fyldte pandekager røg i en 200 grader forvarmet ovn i 15 minutter. Fik ost på toppen... og yderligere 10-12 minutter i ovnen.

Resultatet blev faktisk ret lækkert og yderst mættende... men justeringer tager den ikke skade af.

Havde du smidt pandekagerne ud, hvis du ikke var tilfreds?? Eller var du blevet stædig som jeg??

2 kommentarer:

  1. Nøj, det ser fråderen ud! Det vil jeg prøve næste gang - hvis ellers jeg har nogle pandekager til overs for en gangs skyld :P
    Jeg er selv aktiv i kampen mod madspild og har nyligt skrevet en lille artikel om en ny app, som vinder frem i kampen: http://www.guidekbh.dk/yourlocal-nedsaet-mad-og-servicespild-fra-din-smartphone-og-spar-penge-pa-alt-fra-klipning-til-kaffe/

    SvarSlet
    Svar
    1. Og det er fråderen :-D

      Har været inde og kigge, det ser spændende ud, så hvis jeg nogensinde får en ny smart mobil, var det klart en app, jeg ville installerer.

      - Pia

      Slet